Werkwijze

Hoe werk ik?

Tijdens de eerste behandeling noteren ik eerst je gegevens.

Daarna willen ik veel van je weten: Waar zitten je klachten? Wanneer heb je meer last, wanneer heb je minder last? Wat doe je in het dagelijkse leven. Wat zou je graag willen leren en weer willen kunnen? Met deze en vele andere vragen krijg ik een beeld van je klachten, hoe je ermee omgaat en waar we vooral aan moeten gaan werken tijdens de therapie.

Daarna volgt het onderzoek. Dit gebeurt meestal in ondergoed (als je dit echt niet wilt dan mag je uiteraard je kleding aanhouden). Ik kijk  dan naar jouw houding en manier van bewegen. Waar zit bij jou  de overbelasting, welke spieren zijn te kort, welke spieren zijn te gespannen. Ik doe verschillende testen. Zo komen ik erachter wat er bij jou gebeurt waardoor er mogelijk klachten zijn.

Tussendoor en ook na het onderzoek leg ik uit wat hierbij mijn conclusie is. Waar de klachten vandaan komen en waar we aan gaan werken. Ik stel een plan op en leg deze bij je voor. Vaak geef ik een eerste tip of oefening voor mee naar huis.

Behandeling

Het is afhankelijk van je klachten waar we mee starten. Maar altijd zit er een opbouw in de therapie die ik aanbied. Je krijgt om te beginnen oefeningen om direct zelf wat aan de pijnklachten te kunnen doen. Het veranderen van houding en het aanleren van het gebruik van de juiste spieren gaat niet zomaar. Dat is vaak best lastig. Ik leer  je in stapjes wat je moet leren en als het goed gaat maak ik  het steeds iets lastiger. Het uiteindelijke doel is dat het geleerde wordt geïntegreerd in je houdings- en bewegingsgedrag. Dat het geleerde automatisch goed gaat zonder dat je er nog heel hard over na moet denken.

En ja, dat lukt bij alle mensen en alle leeftijden!

Contact:

  • Canadalaan 10A 9728 EE Groningen

    Patricia Klaver

    06-36171558

Stuur een e-mail:

  • ontvang e-mail kopie