Werkwijze

Hoe werken wij?

Tijdens de eerste behandeling noteren wij eerst je gegevens.

Daarna willen we veel van je weten: Waar zitten je klachten? Wanneer heb je meer last, wanneer heb je minder last? Wat doe je in het dagelijkse leven. Wat zou je graag willen leren en weer willen kunnen? Met deze en vele andere vragen krijgen wij een beeld van je klachten, hoe je ermee omgaat en waar we vooral aan moeten gaan werken tijdens de therapie.

Daarna volgt het onderzoek. Dit gebeurt meestal in ondergoed (als je dit echt niet wilt dan mag je uiteraard je kleding aanhouden). We kijken dan naar jouw houding en manier van bewegen. Waar zit bij jou  de overbelasting, welke spieren zijn te kort, welke spieren zijn te gespannen. We doen verschillende testen. Zo komen wij erachter wat er bij jou gebeurt waardoor er mogelijk klachten zijn.

Tussendoor en ook na het onderzoek leggen wij uit wat hierbij onze conclusie is. Waar de klachten vandaan komen en waar we aan gaan werken. Wij stellen een plan op en leggen deze bij je voor. Vaak geven wij een eerste tip of oefening voor mee naar huis.

Behandeling

Het is afhankelijk van je klachten waar we mee starten. Maar altijd zit er een opbouw in de therapie die wij aanbieden. je krijgt om te beginnen oefeningen om direct zelf wat aan de pijnklachten te kunnen doen. Het veranderen van houding en het aanleren van het gebruik van de juiste spieren gaat niet zomaar. Dat is vaak best lastig. Wij leren je in stapjes wat je moet leren en als het goed gaat maken we het steeds iets lastiger. Het uiteindelijke doel is dat het geleerde wordt geïntegreerd in je houdings- en bewegingsgedrag. Dat het geleerde automatisch goed gaat zonder dat je er nog heel hard over na moet denken.

En ja, dat lukt bij alle mensen en alle leeftijden!

Contact:

  • Canadalaan 10A 9728 EE Groningen

    Patricia: 06-36171558

    Marjan: 06-16720557

Stuur een e-mail:

  • ontvang e-mail kopie